Online Recruitment Marketing en The Candidate Journey in 2020

Easy peasy

Met de technologie van tegenwoordig is er zo veel informatie makkelijk te verkrijgen, waardoor ook de opkomst van verschillende socialmediagiganten niet meer tegen te houden was. Daardoor verwachten de huidige generaties zoals Z, X en M toegang te krijgen tot een breed scala aan informatie om te evalueren voordat ze kopen. En het verkrijgen van deze informatie moet ook easy peasy zijn.

Doordat informatie tegenwoordig makkelijk te verkrijgen moet zijn, zal je je als organisatie open moeten opstellen. Daarom is het ook van belang om zo veel mogelijk informatie over de organisatie beschikbaar te stellen; zoals hoe de werkvloer eruitziet, hoe de werkcultuur is of hoe de secundaire arbeidsvoorwaarden eruitzien. En dit allemaal moet in de customer journey snel en makkelijk te vinden zijn.

2020

Generatie Z is de eerste generatie die zich geen leven meer zonder internet kan voorstellen. Deze generatie is opgegroeid met de iPad in de hand en is daarom zo handig in het verkrijgen van informatie. In 2020 beslaat deze generatie in totaal 40 procent van de consumenten/kandidaten. Bron: https://geomarketing.com/gen-z-will-account-for-40-percent-of-all-consumers-by-2020.

State of mind

Doordat deze generatie opgegroeid is met toegang tot oneindig veel informatie, is zij ook getraind om informatie over jouw organisatie snel te vinden en te filteren. Denk daarbij aan het prijs-en-vergelijkconcept van tegenwoordig; deze gaan over vakanties, hotels, auto’s, verzekeringen, energieleveranciers en ga zo maar door. Kenmerkend voor generatie Z is dat deze generatie altijd op zoek is naar entertainment, nieuwe ervaringen en games.

Expression of the mind

Dit allemaal zorgt ervoor dat de verwachtingen van deze generaties een stuk hoger liggen dan die van de voorgaande generaties. Zoals het bestellen van producten; die moeten binnen 24 uur op de stoep liggen. Is er vraag naar informatie over een organisatie? Dan moet deze direct beschikbaar en makkelijk te vinden zijn.

Online Recruitment Marketing

De kern van online recruitment marketing is het idee om kandidaten persoonlijker op grote schaal en tegelijkertijd op verschillende socialmediaplatformen te benaderen.

Voordelen van online marketing:

✔ inzicht in de gehele customer journey;
✔ langdurig beter zichtbaar bij jouw doelgroep;
✔ betere balans tussen kosten en resultaten van marketing;
✔ doeltreffender dan traditionele marketing.

Alles is meetbaar bij online recruitment marketing, van het meten van het inkomende verkeer tot hun gedrag op jouw website. Zo kan je ook meten of ze bepaalde doelen uitvoeren die voor jouw organisatie belangrijk zijn. En kan je te weten komen welke investeringen en experimenten echt resultaat opleveren.

‘The candidate journey’

Met al deze geweldige informatie ligt jouw schatkist vol met waardevolle inzichten waarmee jouw organisatie ‘the candidate journey’ vele malen gemakkelijker kan beïnvloeden en kan aanpassen. Niet alleen voor de kandidaat, maar ook voor jezelf wordt het een stuk makkelijker om hierop in te spelen en je workflows of service aan te passen aan de behoeftes of wensen van de kandidaat.

Opties, opties, opties

Veel mensen bereiken is niet voldoende, het gaat erom dat je de júíste mensen bereikt en het ze zo gemakkelijk mogelijk maakt om jou beter te leren kennen, voordat ze deel worden van je community. Via online recruitment marketing wordt the candidate journey verbeterd en hierbij staat de kandidaattevredenheid altijd voorop. Het enige nadeel is dat het veel werk, tijd en geld kost, omdat er vele factoren voor optimalisatie beschikbaar zijn. Advertenties kunnen bijvoorbeeld steeds beter gericht worden op de juiste doelgroep en met dynamic-content kun je iedere kandidaat een unieke ervaring bieden.

Volgens ons is recruitment marketing de enige oplossing om in 2020 nog kandidaten te werven. Dat komt doordat de nieuwe generaties hebben leren lezen in een wereld met internet, waardoor ze zich anders gedragen dan de voorgaande generaties. Met sterk veranderende online behoeftes is het noodzakelijk om iedere kandidaat altijd een unieke en waardevolle ervaring te bieden. Dit is op grote schaal alleen te bereiken door maximaal in te zetten op data om die unieke ervaringen te realiseren.

Wil je het eens hebben over hoe jij zelf online recruitment in kunt zetten? Neem dan contact op met ons.

Share
Hot off the press

Gerelateerde Blogs