Docenten werven met een orientatiecafé

November 11, 2022

Nova College, net als veel scholen en regionale opleidingscentra, staat voor de uitdaging om docenten en ander talent aan te trekken. Traditionele wervingskanalen voldoen niet meer in de huidige markt, wat de noodzaak voor creatieve oplossingen benadrukt om talent op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het Nova College.

In antwoord op deze uitdaging heeft JIBSER een innovatieve wervingscampagne op social media ontwikkeld, gericht op het aantrekken van kandidaten voor een uniek recruitment evenement: een oriëntatiecafé. Dit evenement bood potentiële kandidaten de kans om in een informele setting meer te weten te komen over de carrièremogelijkheden bij Nova College.

Deze aanpak bleek succesvol: de campagne bereikte 86.000 kandidaten, resulterend in 120 aanmeldingen voor het evenement. Door het inzetten van data, technologie en expertise, en door content en advertenties slim te plaatsen en continu te optimaliseren op diverse socialmediakanalen, is het gelukt om de return on advertising spend (ROAS) te maximaliseren. Bovendien werd er 30% bespaard op het mediabudget. Als resultaat van deze campagne zijn er 5 nieuwe collega's aangenomen, wat het potentieel van creatieve en gerichte wervingsstrategieën benadrukt in de zoektocht naar nieuw talent voor onderwijsinstellingen zoals Nova College.

arrows pattern