Wat is Employer Branding en hoe belangrijk is het voor organisaties?

Bedrijven over de hele wereld ontwikkelen hun employer brands voortdurend om concurrerend te blijven en het beste talent binnen te halen. De employer brand is geëvolueerd van een marketingbuzzword naar een essentieel onderdeel van de strategie van een organisatie.

Wat is Employer Branding?

Bedrijven over de hele wereld ontwikkelen hun employer brands voortdurend om concurrerend te blijven en het beste talent binnen te halen. De employer brand is geëvolueerd van een marketingbuzzword naar een essentieel onderdeel van de strategie van een organisatie.

Het verwijst naar hoe uw bedrijf wordt gezien door anderen - belangrijke aandeelhouders, medewerkers en het publiek. De employer brand wordt beïnvloed door zaken als hoe het bedrijf zich in de markt gedraagt en hoe goed de werkgever is voor zijn medewerkers. Al deze zaken zullen leiden tot hoe uw bedrijf door anderen gezien wordt.

Waarom is employer branding dan zo belangrijk?

1) Daling van de kosten per medewerker

Volgens LinkedIn ziet een bedrijf met een sterker employer brand dan zijn concurrenten gemiddeld een daling van 43% in de kosten per in dienst genomen kandidaat.

Waarom? Omdat u door simpelweg te investeren in uw employer brand zo veel dingen bereikt. Meer sollicitanten voor openstaande vacatures, meer behoud van medewerkers, meer omzet, betere marges en betrokken medewerkers. Kortom veel positieve impact.

2) Aantrekken en behouden van het juiste talent

Maar liefst 78% van de mensen zal de reputatie van een bedrijf als werkgever onderzoeken, voordat ze naar een baan solliciteren, en 88% van de millenials vindt dat het deel uitmaken van de juiste bedrijfscultuur erg belangrijk is.

Een sterke employer brand waar potentiële kandidaten op elk moment toegang toe hebben, vooral online, geeft hun dus de mogelijkheid om te zien dat hun potentieel past bij uw bedrijf. Het werkt twee kanten op. Eigenlijk is het de matchmakingfase voor u en voor uw potentiële kandidaten.

Daarom is het heel belangrijk dat u uw employer brand uitbouwt op socialemediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Dit zijn de toegangspunten voor kandidaten om een kijkje te nemen in uw bedrijf, aangezien 79% van de werkzoekenden waarschijnlijk gebruikmaakt van sociale media in hun zoektocht naar hun volgende baan.

3) Financiële stabiliteit

Een goede employer brand zorgt ook voor de financiële stabiliteit van uw bedrijf. Een studie door de Boston Consulting Group toonde aan dat bedrijven die investeren in employer branding een omzetgroei van maar liefst 3,5% en een stijging van de winstmarge met 2,5% kunnen realiseren.

4) Betrokken en enthousiaste medewerkers

Bedrijven met een sterke employer brand hebben meer betrokken medewerkers. De medewerkers zullen meer gemotiveerd zijn, omdat ze er trots op zijn om te werken voor een bedrijf met een sterk werkgeversimago. Daarom zal een sterk werkgeversimago niet alleen de perceptie van uw bedrijf bij het publiek verbeteren, maar ook in uw bedrijf, wat op zijn beurt weer leidt tot een betere productiviteit en betere resultaten.

5) Erkenning

Een sterke employer brand zorgt ervoor dat uw bedrijf wordt herkend en het vergroot uw naamsbekendheid.

Salaris is natuurlijk belangrijk voor kandidaten, maar het is niet de belangrijkste factor. CareerBuilder geeft aan dat 67% van de kandidaten in principe een lager salaris zou accepteren als het bedrijf waarin ze geïnteresseerd zijn positieve online beoordelingen heeft.

We roepen u op om employer branding serieus te nemen, en dit niet te laten liggen. Wilt u meer weten over employer branding en hoe wij u daarbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Share
Hot off the press

Gerelateerde Blogs