Revolutie in Recruitment: het Succes van Logic4

March 13, 2024

Logic4 biedt een alles-in-één webshop en ERP-oplossing, 40 FTE
JIBSER heeft door middel van socialemediacampagnes business consultants en commercial trainees aangetrokken
Resultaten: 3 waardevolle business consultants (m/v) aangetrokken en de laatste campagne wegens succes beëindigd:-)

Voordat Logic4 kennismaakte met de JIBSER-methode, was het bedrijf nog weleens genoodzaakt mensen aan te nemen die niet voldeden aan het gezochte profiel. Gevolg was dat veel tijd en energie verloren ging aan de constante zoektocht naar de juiste kandidaten. Toen CEO Daniël Ruff de innovatieve wervingsmethode van JIBSER tegenkwam op LinkedIn, besloot hij het erop te wagen. 'JIBSER heeft ons niet teleurgesteld!'

Wat is Logic4 voor een bedrijf?
"Logic4 biedt een alles-in-één webshop en ERP-oplossing, die een volledige integratie tussen e-commerce en bedrijfssoftware realiseert. Deze oplossing is specifiek ontworpen voor middelgrote ondernemingen in zowel de groothandel als de detailhandel. Het bedrijf is sinds 2003 gevestigd in Enschede en telt anno 2024 ruim 40 medewerkers.

De geïntegreerde aanpak van Logic4 springt in op de uitdagingen waarmee veel ondernemers te maken hebben bij het gebruik van hun huidige software. Het systeem combineert essentiële functies voor verkoop, logistiek en administratie binnen één platform, waardoor problemen met slecht functionerende koppelingen en de noodzaak voor dubbele data-invoer tot het verleden behoren."

Wat zijn jullie doelstellingen?
“Het doel is onze klanten succesvol te maken. We willen expertise leveren op een brede range van onderwerpen. En hoe meer experts we daarvoor hebben, hoe meer klanten we succesvol kunnen maken. We willen dus graag groeien, maar daarvoor hebben we wel een groot en kwalitatief hoogstaand team nodig.”

Waarom besloot Logic4 om JIBSER aan te trekken?
“Voorheen kon het nog weleens lang duren voordat we de juiste kandidaat te pakken hadden. Het kon ook voorkomen dat we ons genoodzaakt zagen iemand aan te nemen die niet helemaal voldeed aan het profiel, simpelweg omdat we mensen nodig hadden. Diegene was dan bijvoorbeeld een jaar bij ons, doorliep een heel opleidingstraject en bleek daarna toch niet helemaal bij het bedrijf te passen. Vervolgens begon de zoektocht naar de juiste kandidaat opnieuw. Dat moest anders. We hadden meer kwaliteit nodig, in minder tijd en tegen minder kosten. Via LinkedIn had ik contact met Anne Troelstra toen hij de JIBSER-methode lanceerde. Ik werd getriggerd door zijn niet-traditionele aanpak, waarmee hij claimde een constante stroom kandidaten te kunnen leveren via social media. Snel en tegen lagere kosten dan we gewend waren. Nou, dat klonk natuurlijk aantrekkelijk. We besloten met hem in zee te gaan en te kijken wat het ons zou opleveren.”

Wat was de positieve impact hiervan op Logic4?
“JIBSER heeft ons niet teleurgesteld! Integendeel, de eerste campagne leverde ons meteen 40 leads op. Inmiddels hebben we 2 mensen aangenomen en er volgen er meer. We hebben nu meer kandidaten van hogere kwaliteit tegen lagere kosten. Als added benefit hebben we employer branding via de socials. Er is ook een added cost: meer sollicitanten betekent dat we meer tijd besteden aan gesprekken. Maar dat strepen we af tegen de hogere kwaliteit, waardoor we nu minder vaak op zoek hoeven naar kandidaten die we vervolgens willen opleiden.”

Zou je JIBSER aanbevelen bij anderen?
“Sterker nog: dat heb ik al gedaan, haha! Ik heb JIBSER ook voorgesteld aan een collega-bedrijf binnen onze groep, dus hopelijk heeft die binnenkort ook profijt van deze nieuwe manier van werven.”

Benieuwd naar hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met het anders werven van talent? Plan nu een demo in met JIBSER!

arrows pattern