jibser HLTsamen

Strategisch beleidsadviseur Financiën

solliciteer nu

Strategisch beleidsadviseur Financiën bij HLTSamen

Ben jij op zoek naar een baan met maatschappelijke impact? En maak jij complexe puzzels ook graag zo simpel mogelijk? Dan is de functie van strategisch beleidsadviseur financiën echt iets voor jou!

Strategisch adviseren en beleid maken

In deze boeiende en zelfstandige functie werk je voor de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen en voor HLTsamen, onze werkorganisatie.

 • Voor deze vier organisaties vertaal je de effecten van externe ontwikkelingen in strategisch financieel beleid.
 • Je adviseert over organisatieontwikkelingen met financiële en bedrijfseconomische gevolgen.
 • Je adviseert de gemeentesecretaris en de wethouder financiën van de gemeente Lisse. Je zit regelmatig met hen aan tafel en schuift waar nodig aan bij de collegevergadering.
 • Je participeert in organisatie brede en regionale projecten. Daarmee sta je aan de ‘voorkant’ van ontwikkelingen en initiatieven.
 • Gaat het om omvangrijke organisatie brede projecten rondom het thema financiën, dan treed je op als projectleider.
 • Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ons team Financiën. Zo ontwikkel en implementeer je adviseer- en beheersinstrumenten. Dit doe je voor zowel de financiële bedrijfsprocessen als voor ons financieel informatiemanagement. Jouw motto daarbij is: simpel en efficiënt.
 • Je signaleert proactief knelpunten op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Jij krijgt alle ruimte om zelf alternatieven te bedenken. Wij luisteren graag naar jouw oplossingen.
 • Je bent de rechterhand van de teammanager en de wethouder Financiën en overlegpartner op inhoud voor alle adviseurs van Advies, Planning en Control.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt in eerste instantie een contract voor één jaar. Zijn we aan het eind van die periode allebei tevreden? Dan zetten we dat graag om in een vast dienstverband. Daarnaast:

 • Een salaris van maximaal € 5.118,- per maand
 • Een persoonlijk budget van ruim 17% van je salaris, dat je naar eigen inzicht inzet, bij voorbeeld voor de aankoop van extra verlofuren
 • Extra vakantiedagen in verband met (lokale) feestdagen, naast de wettelijke vier verlofweken op jaarbasis
 • Een telefoon en laptop van de zaak, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt
 • Een aanzienlijke werkgeversbijdrage in je pensioenopbouw via het ABP, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een bijdrage in je ziektekostenverzekering
 • Een afwisselende baan in een organisatie, die volop in ontwikkeling is en waar je met jouw ideeën en expertise het verschil kunt maken
 • Veel ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief

Match?

Je staat stevig in je schoenen en durft tegen de stroom in te gaan. Je voelt je als een vis in het water in een complexe, politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Je legt gemakkelijk verbinding. Zowel met de professionals binnen het domein Bedrijfsvoering als met externe netwerkpartners. Je grijpt kansen en mogelijkheden aan voor inspirerende en innoverende veranderingen. Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal HBO-werk- en denkniveau
 • Minimaal anderhalf jaar relevante werkervaring bij een gemeente of DUO+
 • Kennis van financiële wet- en regelgeving
 • Analytisch denkvermogen

Team Financiën

Het team Financiën (26fte) bestaat uit twee clusters: Advies en Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). Een uitstekend gevoel voor cijfers is onze basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Maar daarmee zijn we er niet. We zijn een team in opbouw. We hebben een ontwikkelopgave op diverse terreinen. Die voeren we uit aan de hand van het ‘Toekomstplan’. Daarnaast zorgen we zorgen ervoor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. We adviseren de organisatie, management en besturen over de cijfers. Ook nemen we iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. We denken mee bij projectvoorstellen. Wij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. We zorgen voor een gezonde, financiële basis. En in alles houden we de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen. We komen met creatieve en ongewone oplossingen.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend

Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die in het voorjaar een explosie van kleur zijn. Met 470 collega’s vormen wij HLTsamen, de werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Omdat we voor drie gemeenten werken, bundelen we kennis en menskracht. Zo helpen we de inwoners van onze gemeenten vooruit. We zetten ons voor 100% voor hen in en zijn creatief in de oplossingen die wij bieden voor maatschappelijke vragen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit.

Ja! Dit is mijn baan

Zoals het er nu naar uitziet, gaan we videogesprekken voeren. Als je de online selectieprocedure succesvol doorloopt, leidt deze gegarandeerd tot een arbeidsovereenkomst. Een assessment en referentiecheck kunnen deel uitmaken van de procedure. Heb je verder nog vragen? Bel dan met onze recruiters op 085-7430227. Solliciteer je liever meteen? Upload dan jouw CV en korte motivatie. Reageer voor 19 juli 2020.