Werkvoorbereider / Tekenaar

Werkvoorbereider / Tekenaar

De organisatie:

Kemkens bestaat al meer dan honderdvijftig jaar en is dé specialist ininstallatietechniek voor de woningbouw. Met de vijf overnames die hebben plaatsgevonden sinds 2008 en met de samenwerking met Essent, is het bedrijf nog meer gegroeid en is het werkgebied van Kemkens vergroot. Ondanks de groei blijft het een familiebedrijf, waarbij de hechte sfeer goed te merken is en collega’s elkaar ook buiten het werk helpen. Dat het fijn is bij Kemkens zie je goed terug in hoe lang de mensen bij ons blijven werken.

De werkzaamheden van een werkvoorbereider/tekenaar elektra:

Als werkvoorbereider bij Kemkens ben jij iedere dag bezig met technische tekeningen maken, communiceren met opdrachtgevers en de bouwplaats, materialen bestellen, problemen oplossen en groepenverklaringen afgeven. Zo heb je dus een heel diverse baan met veel afwisseling. De technische tekeningen zijn voor de elektra in woningen. Soms werk je aan een project voor een luxewoning of werk je aan een project waarbij je de tekeningen voor wel driehonderd woningen maakt. Bij de start van een nieuw project lees je je goed in en heb je contact met de opdrachtgever om aanvullende vragen te stellen. Vervolgens ga je aan de slag met het uitwerken van de installatieschema’s en de elektragroepen. Met de goedkeuring van de opdrachtgever geef je de tekening door aan de bouwplaats en bestel je alle materialen die nodig zijn. Wanneer er op de bouwplaats problemen zijn met het installeren denk je mee aan oplossingen, zodat de opdrachtgever altijd tevreden is.

Wat wij zoeken in een werkvoorbereider/ tekenaar:

De ideale werkvoorbereider kan natuurlijk goed tekenen en goed communiceren, maar is ook vooral nieuwsgierig. Je bent goed in het technisch tekenen van elektra-installaties en dat kun je al in AutoCAD. Heb je ervaring in Revit, dan komt dat goed uit! Duidelijk communiceren kun je ook goed, want dat zul je dagelijks moeten doen met opdrachtgevers, collega’s en de bouwplaats. Nieuwe dingen leren doe je ook graag. Bij Kemkens gaan we met de tijd mee, dus bijvoorbeeld een nieuw tekenprogramma aanleren doe jij met veel enthousiasme.