Top

[Case Studie]: Succesvol binnenhalen van toptalent voor Renault dealer- Auto Indumij door JIBSER

Indumij is één van de grotere automotive ondernemingen van Nederland. Het is een bijzonder familiebedrijf dat 129 jaar geleden werd opgericht. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste Renault dealers van Nederland. Indumij is gespecialiseerd in Renauld, Dacia en Nissan. Met 10 vestigingen in West-Brabant en Zuid-Holland is Indumij een van de grotere spelers.

 

De uitdaging:

Indumij was op zoek naar een servicemanager en een verkoopadviseur. Beide posities zijn zeer belangrijk voor de ervaring die de klant heeft tijdens een bezoek aan Indumij.

De oplossing:

Voor beide posities heeft Jibser een uitgebreide analyse uitgevoerd. Door gesprekken te voeren met de HR-manager, verkoopleider en clustermanager ontstond er een compleet beeld van de ideale kandidaat. Op basis van de twee profielen is de zoektocht gestart en heeft Jibser door middel van inbound en outbound marketing kandidaten aangetrokken. Voor de positie van servicemanager en de positie van verkoopadviseur zijn door Jibser vier kandidaten geïntroduceerd.

Resultaat:

Servicemanager :

2 introducties door Jibser  

2 kandidaten uitgenodigd door Indumij 

1 kandidaat aangenomen  

Verkoopadviseur :

2 introducties door Jibser 

1 kandidaat uitgenodigd door Indumij 

1 kandidaat aangenomen 

Feedback van de klant:

Wat was de eerste indruk van Jibser?

Het inplannen van de kennismaking ging vlot. Het contact was positief en wij voelden ons vrij snel op ons gemak. Anne toont interesse en nieuwsgierigheid hij was adequate en niet arrogant maar juist heel open.

Hoe verliep de zoektocht?

Tijdens de zoektocht was de communicatie vanuit Jibser goed gedoseerd. De regelmaat is fijn en geeft vertrouwen. Daarnaast was Jibser altijd bereikbaar.

Hoe was de selectie van kandidaten?
Jibser heeft per vacature twee kandidaten geïntroduceerd. Dit leek wat weinig maar de kwaliteit was goed. De analyse van Jibser over de kandidaten komt overeen met hoe de kandidaat is in het echt, daar waren geen verrassingen. En na de interviews is er voor elke positie een kandidaat aangenomen.

Zou je Jibser aanbevelen aan vrienden of een collega?

Ja, zeker doen!

- Anne de Haas – HR-manager Indumij

Kandidaat Servicemanager Quote:

Randy_Indumij.jpg

Randy

Servicemanager Indumij

Wat vond je van de werkwijze van Jibser?

“De werkwijze van Jibser zou ik omschrijven als laagdrempelig, prettig, open en eerlijk.”

“Wat ik al benoemde aan de telefoon is dat je merkt dat jouw (Anne) passie mensen samenbrengen en connectie maken is. Naast de opdracht vanuit een werkgever ondersteunen jullie ook de potentiële werknemer met tips en trucs. Als ik vragen had werd de telefoon ALTIJD opgenomen, zelfs tijdens jouw (Anne) vakantie in een andere tijdzone. Het contact heb ik ervaren als professioneel en persoonlijk tegelijk. De gesprekken gingen ook niet altijd alleen over de opdracht! (hahah)”

Zou je Jibser aanbevelen aan een vriend of collega?

“Ik zou Jibser absoluut aanbevelen aan vrienden, kennissen en andere connecties.”

Kandidaat verkoopadviseur Quote:

corne_indumij.jpg

Corné

verkoopadviseur Indumij

Wat vond je van de werkwijze van Jibser?

“De werkwijze van Jibser vond ik erg prettig en professioneel. Rosalien heeft mij netjes te woord gestaan en goed doorgevraagd om zo achter mijn wensen te komen op werkgebied. Toen de gesprekken wat verder in gingen op de functie waar ze mij voor hebben benaderd, heeft ze mij voorgesteld aan haar collega Anne. Anne had goed en nauw contact met het bedrijf en dat merkte je. Hij wist precies wat voor soort iemand ze zochten en hij wist precies te vertellen hoe het bedrijf en de functie in elkaar zat. Dit kwam erg professioneel over. De gesprekken met Anne waren erg prettig, het leek alsof je met een vriend aan het praten was. Hij was oprecht geïnteresseerd en praatte makkelijk.”

“Als ik een afspraak maakte om te bellen e.d. had ik binnen een paar minuten de afspraak in mijn agenda. Dit gaf me erg het gevoel dat ze ermee bezig waren en dat ze zelf ook niks wilde missen. Ze hebben mij voorgesteld aan het bedrijf en ze wilden mij graag op gesprek hebben. Na elk gesprek belde Anne om te vragen hoe het gegaan was en of alles duidelijk was en of ik nog vragen had. Zelfs toen Anne op vakantie was belde hij mij nog hoe het gegaan was. Nadat het contract getekend was bij de nieuwe werkgever heeft Anne mij nog gebeld of ik hulp kon gebruiken m.b.t. het opzeggen van mijn huidige baan. Dit was erg prettig, ze begeleiden mij niet alleen bij de nieuwe baan maar ook bij de huidige zodat alles netjes afgerond kon worden.”

“Ook nu ze de kandidaat gevonden hebben en hun werk er eigenlijk op zit heeft Anne al aangegeven nog een keer contact te hebben als ik er eenmaal werk.”

Zou je Jibser aanbevelen aan een vriend of collega?

“Jibser heeft zelf contact met mij opgenomen voor een bedrijf die hun heeft ingeschakeld om de juiste kandidaat te vinden. Zelf woon ik in Wouw (het zuiden van Nederland) en hun kantoor zit in Haarlem dus even langs gaan zat er niet in. Het contact ging dan ook via de telefoon en Skype. Het contact was erg prettig dus ik zou zeker Jibser aanraden. Ze luisteren oprecht naar je wensen en behandelen je als een mens en niet als een nummertje.”


Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?