Jibser Recruitment

Verbindt met talent op een nieuwe manier, met datagedreven analyses.

Employer branding

Employer branding

Wat doen wij met employer branding ? 

Wij analyseren uw bedrijf en brengen het onder de aandacht bij potentiële kandidaten.

U geeft als werkgever een positieve indruk aan potentiële werknemers, uw naamsbekendheid krijgt extra aandacht en interessante datasets komen tot stand.

Organisaties willen de beste mensen aantrekken. Iedereen wil ze hebben; zij hebben keuze; zij zijn de toppers.

Twee vraagstukken : 

1. Hoe zorg je als organisatie dat ze bij jou komen? 

2. Hoe formeer je een winnend team waarbij iedereen wil spelen? 

Bij bedrijven is de definitie “succesvol” verschillend. Zo gelden ook voor iedere kandidaat andere percepties van succes.

Wat u dan ook bent, als niemand weet hoe succesvol uw organisatie is, gaat ook niemand solliciteren.

Als niemand weet dat u het winnende team bent, … wat heeft u dan? 

Het gaat erom een voorkeurspositie te krijgen wanneer een kandidaat kiest bij welke werkgever hij/ zij wil werken.

Organisaties moeten nadenken over hoe de kandidaat kan binnenkomen. Hebben wij nooit laten zien hoe fijn het hier is, waarom wij de ideale werkgever zijn, hoe leuk wij zijn? Deze vragen kunnen organisaties zich stellen.

De kandidaat kiest voor een organisatie die dat wel duidelijk maakt.

Vroeger ging informatie van mond tot mond, wist je van familie en vrienden wie goede werkgevers zijn.

Nu kan iedereen zoeken en vinden. Wat leest de kandidaat in de Google-informatiestroom over de organisatie? Hoe profileert deze zich?

De herkenbaarheid iedere keer van een andere kant en via verschillende kanalen belichten, is ook een soort van employer branding.

Dus wij, Jibser, analyseren uw organisatie en brengen die onder de aandacht.

Talent Pooling

Talent Pooling

U wilt ook in de toekomst gemakkelijk het juiste talent kunnen werven. Met onze online recruitment instrumenten, bouwen wij een pool van talenten op.

Arbeidsmarktcommunicatie: 

Waar employer branding heel breed is, gaat talent pooling heel gericht over het aantrekken van het juiste talent. Het begint met het overtuigen van mensen dat ze bij jou in de talentpool moeten stappen. Waar kan dat over gaan? Dat is zo’n aantrekkelijk aanbod, dat ze bij jou op de bank komen zitten zonder garantie.

De toppers stemmen hun carrière af op de verwachting. Aanbesteding gewonnen, waardoor je bijvoorbeeld vijfhonderd schoonmakers nodig hebt, vanuit het niets. Zo kun je voorbereid op de aanbestedingen inspelen.

Een sterke binding creëren met kandidaten, hun het gevoel geven dat ze al bij je werken en dat ze al een deel zijn van jouw club mensen, zodat ze zich meteen binden zodra het nodig is.

Trots opwekken bij de talenten dat zij van de talentpool deel uit mogen maken, door ze bijvoorbeeld te betrekken bij ontwikkelingen, en persoonlijke progressie.

Organisaties kunnen van alles doen om binding te creëren. Bijvoorbeeld mensen zich laten aanmelden voor de talentpoolen, regelmatig met ze communiceren en een relatie opbouwen.

Dan hoef je ook niet meteen recruiters in te huren en lange trajecten te doen om kandidaten te vinden. Het leidt tot kostenbesparingen en kwaliteitsverhoging. En tot invulling van een planning en strategie.

Recruitment marketing

Recruitment marketing

Bent u benieuwd hoe wij meer dan tweehonderd sollicitanten in één dag vonden?

Wie niet zo goed gepland heeft of niet hard heeft gesleuteld aan zijn employer brand, moet hard werken om mensen te enthousiasmeren, een eventueel tekort aan talent in te vullen, en mensen te vinden die die baan kunnen uitvoeren.

Hoe vindt u de mensen die het zouden kunnen en willen? Hoe overtuigt u ze van de meerwaarde van de organisatie, zodat ze solliciteren?

Hoe weet u of er een match tot stand kan komen?

Hoe kunt u dat nog effectief doen in deze markt?

Door goed te begrijpen wat uw meerwaarde is. Wie is die doelgroep, wat vinden de mensen belangrijk, hoe praten ze, wat is er voor nodig om ze te mobiliseren?

Wat is dan de propositie die u maakt voor die specifieke kandidatendoelgroep?

Het startpunt voor een campagne ‘sollicitanten aantrekken’: verzamel data vanaf de eerste seconden van de campagne; analyseer die data en optimaliseer ze.

Door onze goede aanpak ontstaat er een overvloed aan kandidaten.

Volume en sollicitanten krijgen is key. Wij constateren dat klanten vaak ruimer zouden kunnen denken. Het is meer dan werving en selectie.

Voorselectie en werving

Voorselectie

Wilt u meer sollicitanten aantrekken en tijd besparen op het voorselecteren van de kandidaten? Wij nemen u de werving en voorselectie uit handen.

Het is een logisch gevolg op recruitment marketing. Het is een simpelere versie van de uitgebreide selectie en werving.

Deze module is een mooie balans tussen het gebruikmaken van de unieke recruitment machine om sollicitanten te genereren en het inzetten van onze professionele recruiters om een eerste schifting voor u te maken.

U voert het tweede en derde gesprek zelf. Er is geen hulp bij het afronden van het proces, bij de definitieve selectie.

Sollicitanten hebben al een soort commitment door aan te geven dat ze willen solliciteren. Organisaties kunnen daarop voortgaan.

Er ontstaat instroom, het leidt tot tijdbesparing.  

Selectie en werving

Werving en selectie

Wilt u in de zoektocht naar nieuw talent alleen spreken met enkele met zorg geselecteerde kandidaten? Wij begeleiden u in de volledige afhandeling van de selectie.

Dit is een uitbreiding van voorselectie en werving, het meest uitgebreide pakket voor recruitment, waarbij u zekerheid heeft dat u de juiste mensen binnenhaalt.

Heb ik de juiste persoon? Ga ik de juiste binnenhalen?

De kosten zijn direct en in direct; als iemand toch uitvalt binnen een jaar, zijn de kosten erg hoog. U verliest kansen als u de verkeerde mensen uitkiest. Ook leiden de menselijke aspecten van een mismatch tot frustratie, ongeluk en ergernis.

Bovendien zijn er verschillen in leiderschap en in impact in de organisatie bij de werving.

Kun je het als organisatie dragen om de verkeerde persoon aan te nemen? Hoeveel support is er vanuit het bedrijf om de kandidaat te doen slagen? 

Dit zijn overwegingen die we met de klant samen moeten maken.

Wij gaan door tot dat de juiste kandidaat gevonden is. We gaan door totdat we het resultaat hebben dat we willen.