Boekhouder vinden zonder recruitmentbureau

November 11, 2022

Probleem

Primix was op zoek naar een nieuwe boekhouder. Primix zocht een alternatief waar geen hoge selectie fee betaald hoeft te worden. Via een gedeelde relatie komt Primix in contact met JIBSER. Na een eerste kennismaking besluit Primix de unieke werkwijze van JIBSER een kans te geven.


Oplossing

Bij aanvang van de opdracht heeft JIBSER een benchmark analyse uitgevoerd en ontdekt dat de werken bij site van Primix een aantal noodzakelijke verbeteringen nodig had voor het starten van de campagne. Deze verbeteringen werden samen met de webbeheerder van Primix snel opgepakt. Vervolgens heeft JIBSER een campagne bedacht en hierbij de nodige vacaturetekst en advertenties geproduceerd. Na goedkeuring van de klant is de campagne via de tools van JIBSER gepubliceerd op social media en verschillende vacaturebanken.

Resultaat

In de eerste week van de campagne kwamen de sollicitaties al binnen. De derde sollicitant leek wel erg goed te passen en daarom is de campagne op pauze gezet. Na een interview bleek de kandidaat geschikt en is deze aangenomen. Het overgebleven budget wordt nu gebuikt voor een nieuwe campagne. Zo snel en simpel kan het zijn.

"Middels de recruitment marketing campagne hebben we vacature snel kunnen invullen" Niels Bijl - Operationeel Directeur

Share this article

arrows pattern