Boekhouder vinden zonder recruitmentbureau

November 11, 2022

Primix, een wereldwijd opererend bedrijf gespecialiseerd in industriële oplossingen voor het mengen van vloeistoffen en/of gassen zonder draaiende delen, stond voor de uitdaging om een nieuwe boekhouder te vinden. Zij waren op zoek naar een wervingsmethode waarbij geen hoge selectiefees betaald hoefden te worden. Via een gezamenlijke relatie kwam Primix in contact met JIBSER en besloot na een eerste kennismaking de unieke aanpak van JIBSER uit te proberen.

JIBSER begon met een benchmarkanalyse en identificeerde dat het 'Werken bij'-gedeelte van de Primix website een aantal essentiële verbeteringen nodig had om de wervingscampagne effectief te starten. Deze verbeteringen werden snel doorgevoerd in samenwerking met de webbeheerder van Primix. Vervolgens ontwikkelde JIBSER een wervingscampagne, waarbij krachtige vacatureteksten en advertenties werden geproduceerd en goedgekeurd door Primix. Deze campagne werd uitgerold over social media en meer dan 100 verschillende kanalen, waaronder Indeed, Monsterboard en Talent.com, waarbij de technologie van JIBSER werd ingezet voor maximale zichtbaarheid en optimalisatie.

De resultaten lieten niet op zich wachten: al in de eerste week van de campagne kwamen de sollicitaties binnenstromen. De derde kandidaat die reageerde, leek een perfecte match en na een succesvol interview werd deze persoon aangenomen. Dit snelle succes leidde ertoe dat de oorspronkelijke campagne op pauze werd gezet en het overgebleven budget gealloceerd voor een nieuwe campagne.

Deze aanpak gaf kandidaten niet alleen een unieke kijk op de cultuur en sfeer bij Primix, maar versterkte ook direct hun werkgeversmerk. "Middels de recruitment marketing campagne hebben we de vacature snel kunnen invullen," aldus Niels Bijl, Operationeel Directeur bij Primix. Dit toont aan hoe effectief een doordachte en goed uitgevoerde wervingsstrategie kan zijn, zelfs in een competitieve arbeidsmarkt.

arrows pattern