Primix - recruitment marketing campagne

Probleem

Primix was op zoek naar een nieuwe boekhouder. Primix zocht een alternatief waar geen hoge selectie fee betaald hoeft te worden. Via een gedeelde relatie komt Primix in contact met Jibser. Na een eerste kennismaking besluit Primix de unieke werkwijze van Jibser een kans te geven.

Oplossing

Jibser maakte voor Primix een recruitment marketing campagne. In deze campagne richt Jibser zich op de werving van een boekhouder in de regio. Om een geschikte kandidaat te werven moest jibser zich op zowel actief als latent werkzoekende richten. Op basis van onze data-analyse gaf Jibser advies over het geschikte budget. En zoals altijd voert Jibser campagne uit naam van de opdrachtgever. Dat betekent dat er een verbinding wordt gemaakt met de sociale media-accounts van Primix en haar website.

Op die manier ervaart de kandidaat de unieke look en feel van de werkgever en bouwt Primix ook direct aan hun employer brand.  Voor de campagne ontwierpen wij krachtige advertenties. Vervolgens is de campagne via de technologie van Jibser uitgezet op social media en meer dan 100+ kanalen waaronder indeed, monsterboard, en talent.com. Tijdens de campagne werd er doorlopend geoptimaliseerd zodat de Return on Advertising spend zo hoog mogelijk is.  

Resultaat

In de eerste week van de campagne kwamen de sollicitaties al binnen. De derde sollicitant leek wel erg goed te passen en daarom is de campagne op pauze gezet. Na een interview bleek de kandidaat geschikt en is deze aangenomen. Het overgebleven budget wordt nu gebuikt voor een nieuwe campagne. Zo snel en simpel kan het zijn.

“Middels de recruitment marketing campagne snel de vacature kunnen invullen”

Niels Bijl - Operationeel Directeur - Primix

Share
Hot off the press

Gerelateerde Blogs