JIBSER's mensgericht en datagedreven recruitment modulen

Monday, August 12, 2019

Moeite met het werven van personeel? Wij hebben de oplossing waar je naar zoekt!

Jibser is een mensgericht en datagedreven recruitmentbureau. Wij hebben als doel om in 2025 in totaal één miljoen matches te maken. Wij zijn hard bezig om al deze mensen samen te brengen door technologie en data slim in te zetten. Om onze werkwijze aan te laten sluiten bij jouw organisatie hebben wij vier modulen ontwikkeld.

1.       Recruitmentstrategie

Start met deze fact based-inzichten in één keer de wervingscampagne die resultaat oplevert. De strategie bestaat uit een intakegesprek, analyse en adviesgesprek. Wij analyseren keiharde online data over jouw doelgroep, concurrentie en employer branding. Op basis van deze feiten maken wij een strategisch advies op maat. Dit advies kun jij gebruiken om op een onderbouwde en bewezen manier een mensgerichte en datagedreven recruitmentmarketingcampagne te starten.

2.       Recruitmentmarketing & employer branding

Wij hebben ontdekt hoe je alle data effectief omzet in een campagne die sollicitanten oplevert. Aan de hand van data maken wij de perfecte marketingmix. Wij kiezen de beste kanalen, stellen optimale targeting in, creëren sterke content en optimaliseren de campagne iedere dag. Zo heb jij snel een mensgerichte en datagedreven recruitmentmarketingcampagne die echt effectief is en jouw employer branding versterkt.

3.       Preselectie

Dankzij onze mensgerichte en datagedreven recruitmentmarketingcampagnes krijgen wij zo veel sollicitanten binnen dat wij tools gebruiken om een voorselectie te maken. Online assessments zijn de oplossing, cognitieve vaardigheden zijn nog steeds de beste voorspeller van succes in de toekomst. Daarnaast zijn de matchingalgoritmes van deze assessments slimmer en accurater geworden en de candidate journey is sterker dan ooit. Dit is een ongelofelijk effectieve manier om razendsnel een voorselectie te maken uit alle sollicitanten. Zo steek je zelf alleen nog tijd in de beste kandidaten.

4.       Selectie plus

Uit deze voorselectie moet nu de kandidaat worden gekozen die het werk uit kan voeren, die bij de organisatie past, en die op de lange termijn succesvol is binnen het bedrijf. Het is zeer belangrijk om de juiste kandidaat aan te nemen. Het risico om een verkeerde kandidaat aan te nemen is te groot: de kosten voor recruitment zijn voor niks geweest, evenals alle tijd en energie die eraan verloren gaan. Met een snelle en professionele telefonische screening, en vervolgens een diepte-interview worden alle plus- en minpunten in kaart gebracht. Samen bekijken wij welke kandidaat het beste past in jouw organisatie. Wij helpen ook met het opstellen van een aanbod waar de kandidaat niet omheen kan.

Volgende week meer over onze recruitmentstrategiedienst en wat die voor jou kan betekenen.