Datagedreven Employer branding

Employer branding

Toen in 1990 de eerste McDonald’s van Rusland werd geopend in Moskou, stonden de mensen in de rij om hun cv in te leveren. Het resultaat was dat in totaal 25.000 mensen hadden gesolliciteerd. Wat had de McDonald’s gedaan om uit zo veel mensen te kunnen kiezen?

Het antwoord: helemaal niets.

Veel bedrijven vragen zich af waarom zij te weinig en soms zelfs helemaal geen sollicitaties binnenkrijgen op hun vacature, zeker wanneer geen geld wordt uitgegeven aan het pushen van deze vacature.

Het antwoord is eigenlijk best wel logisch. McDonald’s heeft in al die jaren gezorgd voor een hele sterke employer brand. Door de juiste communicatie met de buitenwereld heeft het bedrijf gezorgd dat veel mensen McDonald’s kennen als werkgever en hier heel graag willen werken.

Nederland kent 1.800.000 bedrijven en die verkopen supermooie spullen, leveren geweldige diensten en verzetten bijzonder werk. Bij deze bedrijven werken geweldige mensen, zijn de lunches het hoogtepunt van de dag en worden onvergetelijke feestjes gegeven. Maar de vraag is: wie weten dit?

Wat doet employer branding voor jouw bedrijf?

Wat nou als jouw bedrijf bekend is bij de volledige doelgroep? Wat als iedereen die binnen een straal van een uur rijden, met relevante werkervaring en de juiste mindset weet dat jouw bedrijf bestaat en wat voor geweldige dingen jullie doen? Wat als deze mensen ook weten dat het intern goed geregeld is en iedereen iedere dag met plezier naar zijn werk gaat?

Dan krijgt een grote relevante groep mensen de behoefte om voor jouw mooie bedrijf te komen werken, bewust of onbewust. Mensen gaan af en toe kijken op je website of er vacatures zijn, ze gaan je volgen op de sociale kanalen en gaan sneller solliciteren op jouw vacatures.

In de praktijk zal dit ervoor zorgen dat je meer sollicitanten binnenkrijgt, met een veel lager wervingsbudget en de cost per hire hierdoor drastisch naar beneden gaat.

Hoe zorgen wij er nou voor dat jij, net als McDonald’s, meer sollicitanten krijgt zonder hoge wervingskosten te hebben?

Employer branding kan zorgen voor:

Hoe doet Jibser dit voor jouw bedrijf?

Hoe zorgen wij er nou voor dat jij, net als McDonald’s, meer sollicitanten krijgt zonder hoge wervingskosten te hebben?

Stap 1: data-analyse

Vooraf maken wij zowel een doelgroepanalyse als een organisatieanalyse. Hiervoor hebben wij een eigen data-analist in huis. Deze analyse komt voort uit grote, aangekochte databestanden, gecombineerd met onze in de afgelopen jaren zelf verzamelde data. Deze data-analyse bestaat uit het volgende:

  • online employer brand score
  • concurrentieanalyse
  • doelgroepanalyse
  • taalgebruikanalyse
  • SWOT-analyse

Stap 2: plan maken

Nu de data-analyse klaar is, kan er een plan worden gemaakt.

Er zijn vele soorten content die je kan gebruiken om je employer brand te versterken. De vraag is dan al snel: welke gaan wij gebruiken? Hiervoor wordt ook weer gebruikgemaakt van onze grote databestanden en kennis.

Wij maken een contentkalender waarop te zien is wat voor soort bericht, wanneer, op welke kanalen gepost moet worden.

Stap 3: contentcreatie

Wij hebben in de loop der jaren enorm veel data verzameld over welke soort content aanslaat bij welke doelgroep. Hierdoor kunnen wij content laten maken die werkt. Onze content wordt gemaakt door professionele contentcreators en is dan ook altijd van een hoge kwaliteit.

Daarnaast wordt de tekst bij de content geschreven aan de hand van de taalgebruikanalyse.

Stap 4: campagne voeren

De gemaakte content wordt nu voor een afgesproken periode gebruikt om de employer brand te verhogen. Tijdens het voeren van de campagne wordt constant geëvalueerd welk effect de uitgevoerde acties hebben en wat er goed werkt en wat minder. Aan de hand van deze info kunnen direct veranderingen worden doorgevoerd in de soort content, het uiterlijk van de content, de taal van de content of de plek waar de content wordt geplaatst. Tijdens het proces worden nieuwe data dus direct ingezet om tot nog betere resultaten te komen.

Stap 5: successen vieren

Aan het einde van de periode evalueren we hoe alles is gegaan en of iedereen tevreden is met de resultaten. Wij zijn van mening dat successen moeten worden gevierd en dit doen we dan ook graag met jullie!

Dit werkt dus echt!

Inmiddels zijn er ook veel bedrijven die samen met ons aan hun employer branding hebben gewerkt en tot hele mooie resultaten zijn gekomen. Hieronder enkele voorbeelden van klanten die zo enthousiast zijn geworden dat ze hun ervaring met JIBSER willen delen.

Hoe doet Jibser dit voor jouw bedrijf?

Deze bedrijven hebben wij onder anderen al geholpen:

Share
Hot off the press

Gerelateerde Blogs